E-ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir? | 2020

E-ticaret firmalarının 2020 yılında en çok satılan ürünler hakkında bilgi sahibi olmaları satış hedeflerini arttırmaları için önemlidir. Günümüzde e-ticaretin getirilerinden faydalanan her firma günde yüzlerce hatta binlerce kişiye ulaşabilmenin verdiği mutluluğu yaşamaktadır. Kullanıcıların çoğu artık mağaza mağaza gezerek zaman ve fiziksel yorgunluk yaşamak istememekte ve aradıkları ürün ve hizmeti geniş skalalarda bulabilmektedirler. Tıpkı fiziksel olarak mağazaları gezer gibi sanal mağazalar arasında da dolaşan kullanıcılar pandemi döneminin de etkisiyle neredeyse tüm ihtiyaçlarını internetten satış yapan firmalar aracılığıyla gidermektedir. İnternetten satışlara olan talebin artması ile üreticiler de eticaret siteleri kurmak için daha hızlı bir şekilde çalışmalara başlamışlardır.

İlgili Yazı: İnternetten En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

2020 Yılında E-ticarette En Çok Satılanlar

 

1- Medikal Amaçlı Maske

Coronavirüsün Türkiye’de yaygınlaşmasıyla birlikte virüse karşı en büyük korunma yöntemi olarak bilinen medikal maskelerin ticareti 1. sıraya yerleşerek hem fiziki hem de e-ticaret ortamında satışı zirve noktalara ulaşmıştır. Pandeminin ilk döneminde üretim konusunda hazırlıksız olan firmalar üretimlerini hızlandırmış ve internetten satışlara da başlayarak medikal maskeleri tüm dünyaya hızlı bir şekilde ulaştırmaya çalışmışlardır.

2- Bebek Ürünleri

Nüfusun hızlı şekilde çoğalmasıyla birlikte ülkemizdeki bebek malzemelerine olan talep de yoğun olarak artmıştır. Bu malzemeler arasında e ticarette en çok ihtiyacın ise bebek bezi olduğu görülmüştür. Bebeklerin yaş aralıklarına göre çeşitlenen bu ürünler e-ticaret yapan firmaların üzerinde yoğunlaşabileceği ve yüksek satış getirebilecek bir kategoridir. Ebeveynler için en özel dönemlerden olan hamilelik dönemi ve bebeğin doğumundan sonraki dönemde oluşan ihtiyaçlardan dolayı bebek ve hamile ürünlerine olan ilgi yoğundur.

3- Temassız Ateş Ölçer

E-ticaret yapan firmaların satışlarını arttırmak için başvurabileceği bir başka ürün ise temassız ateş ölçerlerdir. Bu ürün coronavirüsün etkisiyle önem kazanmış ve yoğun talep görerek firmalara yüksek satışlar kazandırmıştır. E-ticarette hangi ürünlere yoğunlaşacağınız konusunda kararsızsanız temassız ateş ölçeri tercih edebilirsiniz.

4- El Dezenfektanı

Koronavirüsün Mart ayında ülkemizde yayılmasıyla birlikte çok satılan ürünler arasında vazgeçilmezimiz haline gelmiş bir diğer önemli üründür.  Kullanım amaçları virüsleri öldürerek aktif koruma sağlamaktır. Korunma açısından çok önemli etkilere sahip olan dezenfektan ürününe e-ticaret sitenizde mutlaka yer vermelisiniz.

 5- Telefon Aksesuarları

İlginin ve talebin her geçen gün arttığı ve eskiyeceğinin de pek mümkün olmadığı telefon aksesuarları günümüzün en çok talep edilen ürünleridir. Bunlar telefon kılıfları, kulaklıklar ve telefonunuzla yakından alakalı ek parçalardır. E ticaret mağazanızda her dönem olumlu satışlarla sonuçlanacak bu ürünler firmanız için verimli olacaktır.

6- Akıllı Saatler

Artık her bütçeye uygun olarak tasarlanan akıllı saatler, 2020 yılında büyük ilgi gördü. Akıllı telefonların bu kadar rağbet görmesinde, adımsayar, telefonunuza gelen mesaj ve aramaları görme özelliği gibi hayat kolaylaştıran özellikler barındırması en büyük etken.

7- Telefon Aksesuarları

Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz akıllı telefonlara büyük özen gösterilmekte. Bu yıl en çok tercih edilen ürünler arasında telefon aksesuarları da yerini almış durumda.

2020'nin E-ticarette En Çok Satan Ürünleri

8- Spor Malzemeleri ve Kıyafetleri

 Sporun insan yaşamında bilinçli şekilde yerini alması ve yaygınlaşması buna bağlı olarak ihtiyaç duyulan malzemeleri de beraberinde getirmiştir. Yeni sezon spor kıyafetleri, farklı alanlar için yapılan çeşitli spor malzemeleri 2020 yılının en çok satan ürünlerinden bir diğeri.

9- Evcil Hayvan Ürünleri

 Ülkemizde evcil hayvan sahibi olan büyük bir kesim vardır. Hayvanlarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak isteyen kullanıcılar sayesinde en sık satılan ürünler listesine evcil hayvan ürünleri de girmiştir.

10- Kişisel Bakım Ürünleri

Her dönemde rağbet gören kişisel bakım ürünleri belirli kampanyalar ve reklamlar yoluyla kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmekte.

Sanal Mağazanızı Kurarak Satışlarınızı Artırın

İnternetten satış yapmak için firmaların eticaret sitelerine ihtiyaçları vardır. Çok satılan ürünler ve talep görmesi muhtemel ürünleri satmaya başlayarak siz de internetin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Herhangi bir fiziki mağazaya sahip olmanıza gerek olmadan sadece sanal mağazanızı kurarak ürünlerinizi pazarlamanız artık çok kolay. EticaretYap yazılım firması olarak harika tasarımlar ve kolay kullanım sunan sitenizi en kısa sürede hazırlayarak siz değerli kullanıcılarımızın bir an önce internetten satışlara başlamasını sağlamaktayız. Hazır e-ticaret paketlerimiz arasından ihtiyacınıza uygun olan paketi seçerek hemen eticaret sitenize sahip olabilirsiniz. Ayrıca ekibimizde bulunan dijital pazarlama uzmanları ile satış stratejilerinizi geliştirebilir, sosyal medya yönetimi ile ilgili yardım alabilirsiniz. Kaliteli altyapılarımız ve başarılı yazılım ekibimiz sayesinde müşterilerinize harika bir alışveriş deneyimi sunabilir, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca bir ay ücretsiz olarak panellerimizi deneyimlemek için siz de ücretsiz deneme formumuzu doldurabilirsiniz.