E-İhracat Yapılacak Sitede Olmazsa Olmazlar

E-İhracat Yapılacak Sitede Olmazsa Olmazlar

E-ihracat yapmak isteyen bir firma illaki online bir mağazayla ilişkili olmak durumundadır. Bunun için halihazırda kurulmuş ve e-ticaret yapan bir sitede hesap açıp satış yapabileceği gibi kendisi bir web sitesi açarak da işleri yürütebilir. Bu işler için özel bir web sitesinin kurulması, tüketiciler üzerinde bir güven ve sorumluluk bilinci algısı oluşturur. Bir web sitesi pek çok yönden müşterilerin tüm sorularına cevap verebilecek ve sorunlarına çözüm yolu olabilecek önerileri ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde ortaya koyabilmelidir. Küresel pazarlara hitap etmek isteyen global bir e-ticaret sitesi, yeni teknolojilere uyum gösteren bir dizayna sahip olmalıdır.

E-ihracat yapılacak sitede olmazsa olmazlar şu maddeler halinde sıralanabilir:

  • Çok uluslu yönetim: E-ihracat sitesi, birçok ülkeden farklı yöneticiler atamaya izin veren bir sisteme sahip olmalıdır. Her yönetici, yönetim panelini kendi istediği dilde kullanabilmelidir.
  • Çoklu dil altyapısı: E-ihracat yapılacak sitenin çoklu dil altyapısı, ürünlerin farklı dillerde sunulmasına imkan vermekte ve böylece farklı dillere sahip siteyi ziyaret eden müşteriler de aradıklarını sitede rahatça bulabilmektedir.
  • Çoklu para birimi: Web sitesine farklı ülkelerin para birimleri kesinlikle tanımlanmalıdır. Böylelikle ürünler farklı para birimleriyle satılabilir hale gelir.
  • SEO: Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), herhangi bir web sitesinin organik bir trafik alabilmesi için öncelikli bir durumdur. E-ihracat siteleri için de bu durum aynı hassasiyeti taşımaktadır. Ülkelere özgü SEO etiket sistemiyle ürünler, arama kıstaslarıyla uyumlu hale getirilmelidir.
  • Alışveriş sepeti: E-ihracat sitesinin alışveriş sepeti, kullanışlı bir biçimde ve sepet terk oranını düşürecek şekilde tasarlanmalıdır. Ödeme sistemi sade ve kolay bir tasarıma sahip olmalı; müşteri ödeme yaparken rahat hareket etmelidir.
  • İçerik yönetimi paneli: Ürün bilgileri ve ürüne yönelik açıklama sayfaları, ürün iade şartları ve kullanım bilgileri, blog makaleleri gibi içeriklerin sistemli bir şekilde kaydedilmesi, düzenlenmesi ve güncellenmesi için içerik yönetim paneli son derece mühimdir.
  • Ürün yönetimi paneli: Ürün eklemek için kullanılmakta olan paneldir. Her kategoriye uygun bir şekilde ürün ekleme yapılabilmektedir.
  • Sosyal medya butonları: Ürünlerin sosyal medya platformlarında anlık bir şekilde paylaşılmasını sağlayan sosyal medya paylaşım butonları mutlaka sitede rahat görülebilecek bir yerde bulunmalıdır.