E-Ticarette Yapılan Hatalar Nelerdir, Nasıl Düzeltilir?

Dijital çağın yükselişi ile birlikte fiziksel mağazaların yerini internetten alışveriş ve online mağazacılık almaya başladı. Özellikle Y kuşağının teknolojiye olan merakı ile beraber de online satış konusunda yeni normlar ortaya çıktı. Artık E-Ticaret, ekonominin itici güçlerinden birisi konumunda bulunuyor. Global olarak 2019 yılı itibariyle 3.5 trilyon ABD Doları civarına erişen E-Ticaret pazarı, önümüzdeki süreçte de hızla büyümeye devam edecek. Ancak bu büyük ve güçlü pazarda pay sahibi olabilmek sanıldığı kadar kolay değil. Bir E-Ticaret sitesi kurmak ve sektörde kalıcı olmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız yazımızı mutlaka okumaya devam edin. E-Ticaret yaparken sıklıkla yapılan hatalara gelin, birlikte göz atalım.

Yeni bir girişim başlatma ve internet üzerinden ürünlerinizi satışa çıkartma fikri cazip olsa da şirketinizi ilk açtığınız zamanlarda özellikle dikkat etmeniz gereken bir takım unsurlar bulunur. Doğru planların ve stratejilerin yapılması gerektiği gibi şirket yönetimi konusunda da üzerinde durulması gereken konular vardır. Ancak birçok girişim, şirketlerini yeni kurduğu dönemlerde bir takım hatalar yapmaktadır ve bu hatalar da onların bazı sorunlarla yüzleşmelerine neden olmaktadır. Bu rehberimizde de yeni girişimcilerin sıkça yaptığı hatalar ve bunlardan kaçınmak için neler yapabileceğiniz üzerinde duracağız.

Kötü Hazırlanmış Ürün Açıklamaları

Bir ürün satın almak istediğiniz zaman ilk bakacağınız şey genellikle o ürünün özellikleri olur. E-Ticaretteki dinamikler gereği web sitenizde sanal mağazadaki ürünlere ait bir sayfa ve o ürünleri anlatan ürün açıklamaları için ayrılmış alanlar bulunmalıdır. Ürünleriniz için açıklama kısımları ne kadar detaylı oluşturulursa kullanıcılar açısından o kadar güven verici olur. Beklentileri karşılamayan ürün açıklamaları ise potansiyel müşterileri uzaklaştırabilir.

Ürün Görsellerinin Kalitesizliği

E-Ticaret siteleri açısından kullanıcıların ürünleri inceledikleri ve alışverişe ikna oldukları sayfa, çoğunlukla ürün görsellerinin bulunduğu sayfadır. Bu sebeple ürün açıklamaları kadar ürünlerin görsellerine de dikkat etmelisiniz ve yüksek çözünürlüklü, kaliteli görseller kullanmalısınız. Görsellerinizin kaliteli, büyük ve farklı açılardan olmasına özen göstermezseniz potansiyel müşterilerinizin sepeti terk etmesine yol açabilirsiniz.

Hedef Kitleyi Yanlış Belirlemek

E-Ticarette yapılan en ciddi hatalardan biri de markaya dair hedef kitlenin belirlenmemiş ya da yanlış belirlenmiş olmasıdır. Bir E-Ticaret sitesi açtığınızda tüm kullanıcıları hedefleyemezsiniz. Hizmetlerinizin, ürünlerinizin hitap ettiği doğru hedef kitleyi belirlemeniz ve firma olarak bu kitlenin profiline uygun bir şekilde pazarlama çalışmaları yürütmeniz gerekir.

SEO Uyumlu Olmayan Web Sitesi

SEO (Search Engine Optimization) çalışmaları yapmak, sitenizin trafiği açısından oldukça değerlidir. Firmanızın web sitesi için organik trafik oluşturmaz ve sadece reklamlara bağımlı kalırsanız uzun vadede zarar edebilirsiniz. Sitenizde yapacağınız teknik SEO hataları, sitenizin yanlış biçimde indekslenmesine ve arama motorlarındaki sorgulamalarda görünmemesine yol açabilir. Yani SEO uyumlu web sitesi sahibi olmak en önemli ihtiyaçlardan biri.

Depo Yönetiminde Yetersiz Kalmak

Depo yönetimi ve stok takibi, E-Ticaretteki başarı oranınızı önemli ölçüde etkiler. Stoğunuzun, firmanızın E-Ticaret operasyonlarıyla uyumlu şekilde yönetilmesi, müşteri memnuniyeti açısından kritik bir detaydır. Stoğunuzda olan/olmayan ürünlerin bilgisi, ürünlerin tedarik süresi ve benzeri konulardaki yönetim sürecinin sorunsuz şekilde sürdürülebilmesi gerekir.

İlgili içerik: ​Sıfırdan Kendi İşini Kurma Sürecinde En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Karmaşık Ödeme Sayfaları

E-Ticaret sitesi kurduğunuzda ödeme konusunda da pratik çözümler sunmanız gerekir. Online alışverişlerdeki sepet terk etme oranlarının büyük kısmı ödeme zorlukları kaynaklıdır. Çünkü karmaşık ya da yetersiz ödeme seçenekleri, müşterilerin satın alma işlemini yarıda bırakmalarındaki en büyük etkenlerden biridir. Eğer siteniz karmaşık ve güven vermeyen bir ödeme sayfasına sahipse kullanıcılar son adımı atmaktan vazgeçebilir, alışverişi tamamlamadan sitenizden ayrılabilir. Sitenizdeki tek tıkla ödeme ve sanal POS özellikleri ise alışveriş oranlarını olumlu şekilde etkileyecektir.

EticaretYap yazılım firması olarak hayal ettiğiniz konseptlere uygun eticaret sitenizi kısa sürede sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Kaliteli altyapılarımız sayesinde müşterilerinize daha iyi bir hizmet sunabilirsiniz. Yazılım ekibimizin hazırladığı eticaret paketleri ile ihtiyacınıza uygun olan paketi seçerek hemen sanal mağazanızdan satışlarınıza başlayabilirsiniz. Ürünlerinizi tüm dünyaya pazarlayabilir, sınırları zorlayabilirsiniz. Ayrıca dijital pazarlama ekibimizin satış stratejilerinden yararlanarak satışlarınız artırabilirsiniz. Siz de daha fazla bilgi için bize ulaşın.