2022'nin E-ticaret Site Tasarım Trendleri Neler?
Eticaret sitelerinin güncelliğini koruması için site tasarım trendlerini yakından takip etmeleri satışlarını etkileyen konular arasındadır. Diğer pek çok alanda olduğu gibi eticaret tasarım trendleri de devamlı olarak yenilenmekte ve müşterilerin talepleri ve beğenileri doğrultusunda yenilenmektedir. Gelişen teknolojiler, yeni tasarımlar ile bütünleşerek daha kaliteli bir alışveriş deneyimi müşterilere sunulmaktadır. E-ticaret sitesi tasarımı güncellenmediğinde ve sürekli aynı tasarımlar kullanıldığında, sayfalar demode kaldıkları için potansiyel müşterilerde "bu site ile ilgilenen birileri yok" algısı oluştuğu için güvensizlik oluşmaktadır. Peki e t-ticaret tasarım trendleri nelerdir? Tasarım trendlerini web sitenize nasıl uygulayabilirsiniz?

Kurumsal Kimliğin Site Tasarımına Yansıtılması

E ticaret siteleri için kurumsal kimlik çalışmalarının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Tasarlanan kurumsal kimlik görüntüsü ile web sitelerinin uyumlu olması e-ticaret siteleri için önemlidir. Örneğin bebek ürünleri satan bir firmaysanız siyah ve lacivert renkleri kullanmanız mantıklı olmayacaktır. Daha çok pembe, mavi gibi soft renkler ile tasarımınızı şekillendirebilirsiniz. Kullandığınız renkler, logo, yazı karakterleri gibi sitede bulunan tüm detaylar kurumsal kimliğinizle doğru orantıda olmalıdır. Böylece kullanıcılarınıza çok daha profesyonel bir görüntü çizebilirsiniz. 

Sade Tasarımlar Güncelliğini Koruyor

Önceki yıllarda yapılan karışık tasarımlar, tüm ürünlerin bir sayfada pazarlanmak ve tanıtılmak istenmesi müşteriler üzerinde negatif etkiler yarattığı için son yıllarda sade tasarımlar kullanılmaya başlamıştı. Hatta birden fazla banner ve slider kullanılmasının bile müşteriler üzerinde sitenin karışık hissettirmesi sebebiyle genel olarak kaldırılmıştı. Eticaret sitelerinde sade, kolay kullanımlı ve temiz görüntüler müşterilerin daha kolay alışveriş yapmasını sağlarken, aynı zamanda insanlar üzerinde güven oluşturuyor diyebiliriz. Aynı zamanda sade site tasarımlarının hemen çıkma oranını da düşürdüğünü söyleyebiliriz.Sayfaları boğan onlarca farklı renk ve ürün yerine, ön plana çıkarılmak istenen ürünlerin seçilmesi, kategorilerin daha fazla ön planda tutulması gibi unsurlar 2022 e-ticaret site tasarımı trendleri arasında diyebiliriz. Sade tasarımlar ile minimalist görüntüler oluşturarak siz de eticaret'te daha fazla satış yapmak için sitenizi hazırlayabilir, müşterilerinizin sitenizde daha uzun süre vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. 

İlgili İçerik: Satış Artıran E-Ticaret Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Tüm Cihazlara Uygun Siteler

Yapılan araştırmalara göre masaüstü bilgisayarlardan yapılan alışverişlere kıyasla mobil cihazlardan yapılan alışverişiş sayısı arasında oldukça büyük bir fark var diyebiliriz. İnsanlar bilgisayarlarını açarak özel olarak alışveriş yapmak yerine daha hızlı bir şekilde alışveriş yapabilecekleri mobil cihazları daha fazla tercih ediyorlar. Cep telefonu, tablet gibi küçük ve her zaman elimizin altında bulunan cihazlardan alışveriş yapmak hepimiz için daha kolay diyebiliriz. E ticarette yapılan alışverişlerin %75'inin mobil cihazlardan gerçekleştiğini düşünürsek responsive tasarıma sahip olmayan bir site pek de bir işe yaramayacaktır. Gündemi takip etmek ve rakiplerinizi geçebilmek istiyorsanız eticaret sitenizi hazır responsive tasarımlara uygun hale getirmelisiniz. Mobil cihazlardaki tasarımlarınızı ne kadar kullanışlı ve kolay hale getirirseniz satışlarınız o oranda artacaktır. 

Soft Renkler İn Neon Renkler Out

2022 e ticaret sitesi tasarım trendleri arasında en çok dikkatimizi çeken neon ve fostorlu renklerin kullanılması diyebiliriz. Popüler ve güncel e ticaret sitelerini incelediğimizde fosforlu renklerin kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Özellikle slider ve bannerlarda daha dikkat çekici renkler ile müşterilerin ilgilerinin artırılması hedefleniyor diyebiliriz. 

Simetrik Eticaret Site Tasarımları

İnternetten satış sitelerinde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de simetridir. Asimetrik ve göze düzgün görünmeyen tasarımlar, siteye giren ziyaretçileri rahatsız edeceği için hemen çıkma oranı artmaktadır. Özellikle sayfanın kenarlarından verilen boşluklar, görsellerin simetrisi, ürünlerin alt alta sıralı bir şekilde görünmelidir. Simetrik ve düzgün tasarlanmış bir site ile potansiyel müşterilerinizi sitenizde daha uzun süreler tutacağınız gibi dikkatlerinin dağılmadan kolayca sitenizde gezinti yapmasını sağlayabilirsiniz. 

Kaliteli Ürün Fotoğrafları

Profesyonel bir eticaret sitesine sahip olmak için sitelerde kaliteli ürün görselleri kullanılmalıdır. Profesyonel fotoğraf makinaları ve düzgün ışık kullanılarak çekilen ürün görselleri, insanlar üzerinde daha kaliteli bir marka algısı yaratmaktadır. 2022 e ticaret sitesi tasarım trendleri arasında yer alan bir diğer detay ise sadece ürün fotoğraflarının kaliteli olması değil, canlı mankenler üzerinde farklı açılardan ürünlerin resmedilmesidir. İnsanlar özellikle kıyafet alışverişi yaparken kendi bedenlerine uygun kıyafetleri tam olarak satın alabilmek için canlı mankenlerin farklı açılardan çekilmiş görselleri ile ürünleri tam olarak analiz edebilmektedir. Bu yöntemle aynı zamanda ürünlerin iade oranı da düşmektedir. Kullanıcılar resimlerden tam olarak ürünleri analiz edebildikleri için ürün evlerine geldiğinde farklı bir görüntüyle karşılaşma oranları düşmektedir. 

Daha Oval Çizgiler

2022 tasarım trendleri arasında yer alan bir diğer ayrıntı ise oval çizgili tasarımlar kullanılmasıdır. Keskin çizgili butonların kullanımı sitelerde azalırken daha oval ve minimalist görüntüler ortaya çıkaran tasarımlar ile sitelerde daha yumuşak bir hava yaratılmak istenmektedir. 

Peki Hangi Renkler Daha Popüler?

E-ticaret site tasarımı trendleri arasında merak edilen bir diğer konu ise renk seçimidir. Her sitenin kendine özgü bir tasarımı ve gerek ürünleri gerek kurumsal kimliği ile insanlarda oluşturduğu bir algı vardır. Bu sebeple direkt "..." şu renk popülerdir dememiz doğru olmayacaktır. Bunun sebebi örnek verecek olursak; sağlık sektördünde mavi renklerin insanlara güven verdiği, yemek sektöründe kırmızının açlık hissi uyandırdığı, siyah tonların lüks algısı yarattığı gibi detaylar renk seçiminde daha önemlidir. Bu sebeple e ticaret sitesi için renk seçimi yapmak istiyorsanız daha çok hangi sektörlerde hangi renklerin kullanıldığına, hangi renklerin insanlarda nasıl algılar oluşturduğuna dikkat etmenizde fayda var. 

EticaretYap İle Tasarımda Trendleri Yakalayın!

Eticaretyap'ın genç yazılım ekibi, en güncel trendleri takip ederek site tasarımlarınızda gündemden çizgileri yansıtmaktadır. Hazır yazılımlarımız arasından firmanızı yansıtmak istediğiniz en yaratıcı tasarımı seçebilir, sanal mağazanızı hemen oluşturabilirsiniz. Türkiye'nin en kaliteli e ticaret altyapısını sunan EticaretYap ile siz de müşterilerinize kolay ve güvenli bir alışveriş deneyimi yaşatabilirsiniz.