SEO, e-ticaret sitelerinin webteki görünürlüğünü artıran, site içi ve site dışı çalışmalar bütünüdür ve dijital pazarlamanın olmazsa olmazıdır. SEO çalışmaları ile arama motorlarında doğal yollardan web sitelerinin üst sıralara çıkması ve kalıcı olması sağlanmaktadır. Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinmektedir. Özellikle eticaret sitesi olan kişiler rakiplerinin önüne geçerek satışlarını artırmak istedikleri için mutlaka bu çalışmaları yaptırarak dijital pazarlamada öne çıkmak için çalışmalıdır. Yazımızın devamında SEO(arama motoru optimizasyonu) ile organik trafik nasıl artırılır, web sitelerinin Google'ın en üst sıralarında yer alarak yeni hedef kitlelere ulaşmak için neler yapmaları gerektiğine detaylıca değineceğiz.
Pek çok internet kullanıcısının bir ürün almak istediğinde arama motorlarında araştırma yaptığını bilmekteyiz. Tüketiciler her ne kadar detaylı araştırma yapsalar da neredeyse hepsi, arattıkları kelime ile ilgili olarak çıkan ilk sayfadaki sonuçlardan alışverişlerini yapmaktadır. Bu da demek oluyor ki eğer bir kullanıcı direkt olarak sizin sitenizi aratarak girmiyorsa ve arama motorunda gerideki sayfalardaysanız satış yapmanız oldukça zor. İnternetten satış yapan firmaların en büyük amacı, sitelerine ziyaretçi çekerek satışlarını artırmaktır. Pazarladıkları ürünlere uygun olarak anahtar kelime araştırması yaparak arama motoru optimizasyonu için uygun makaleler üretmeleri ve çeşitli çalışmalarla bu makaleler desteklenerek firmaların hedef kitlelerine ulaşmaları kolaylaşmaktadır.
İlgili İçerik: Site İçi ve Site Dışı Seo Nedir? Google'da Nasıl Yükselirim
Herhangi bir çalışmaya başlamadan önce web sitelerinin alt yapısının ve tasarımının müşteriler için kullanışlı olması gerekir. Sitenin yapısı düzgün olmadığı takdirde SEO çalışmalarından pozitif dönüş alınması çok zordur. İyi alt yapıya sahip bir sanal mağazaya sahipseniz işte o zaman arama motoru optimizasyonu ile daha çok tıklama alabilir, satışlarınızı artırabilirsiniz.
Siteye girildiğinde kategoriler, alt kategoriler, markalar ve ürünler gibi alanlar düzgün olarak tasarlanmalıdır. Siteye giren kullanıcılar aradıklarını kolaylıkla bulabilmeli ve kolayca gezinebilmelidir.
Web sitelerinde yapılacak taramaları kolaylaştıracak noktalardan biri de URL yapısıdır. İki farklı URL yapısı vardır; dinamik ve statik. Dinamik URL " www.örnek.com/kategori/?=45342352435 " şeklinde daha karışık haldedir. Statik URL "www.örnek.com/seo-çalışmaları" şeklinde daha düzenli bir yapıdadır. SEO çalışmaları yaparken statik URL kullanılması tavsiye edilmektedir.
SEO çalışmalarında en önemli nokta anahtar kelime çalışması yapmak ve bu anahtar kelimeler kullanılarak makaleler yazmaktır. Yazılan makalelerin başlıkları anahtar kelimeler içermeli, dikkat çekici ve insanların içeriklere yönlendirmeli olmalıdır. Özgün olarak yazılması gereken makaleler genellikle en az 300 kelime olmalıdır. Yazılan makalelere uygun görseller eklenerek seo çalışmalarının daha başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.
Arama motoru optimizasyonu ile araştırma yapan kişilerin karşısına çıkan sayfada birçok site alt alta sıralanmaktadır. Bu sıralamada insanlar belli noktalara göre sitelere giriş yapmaktadır. Meta açıklamalar da siteye kullanıcı çekmek için en önemli konulardandır. Arama sorgularında çıkan sonuçlar arasında meta açıklamalarınız ile makalelerinizle ilgili bilgi verici özet yazılar yazmalısınız.
Çalışmalara başlanırken belli adımlar izlenmelidir. Ayrıca doğal bir büyüme istendiği için çalışmaların sonuç vermesinin belli bir süre alacağı bilinmeli ve bir iki haftalık çalışma ile ilk sayfalara çıkmak beklenmemelidir.
Sitenizde sattığınız ürünlere uygun olarak içerik üretilerek, görseller eklenerek ve linklemeler yapılarak arama motorunda doğru indekslenme sağlayabilirsiniz. Bu sayede arama motorunda arama yapan kişilerin karşısına sizin siteniz çıkmaktadır.
Arama motoru uyumlu bir site oluşturduğunuzda doğal olarak üst sıralara çıkacağınız için daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Böylece siteye daha fazla kişi girdiği için sitenin trafiği artmış olacaktır.
Yukarıdaki maddelerle bağlı olarak arama motorunda üst sıralara çıkıldığında ve site trafiği arttığında, satışlar da doğal olarak artacaktır. Bu adımda daha çok sitenizin altyapısı ve ürün tedariği ile ilgilenmeniz sizin faydanıza olacaktır. Ayrıca kullanıcıların daha kolay alışveriş yapabilmesi için üyeliksiz alışveriş gibi kısa yolları da onlara sunabilirsiniz.
Anahtar kelime ve seo çalışmaları ile site belli bir noktaya geldikten sonra farklı hedef kitleler tekrar belirlenmelidir. Google Search Console veya Anayltics gibi araçlar kullanılarak anahtar kelime çalışmaları tekrarlanabilir, mevcut hedef kitlelerin dışında kimlere ulaşılabileceği araştırılmalıdır.
Sadece SEO çalışmaları yapmak bir web sitesinin arama motorlarında yükselmesi için yeterli değildir. Sitenin kaliteli ve düzgün bir şekilde işliyor olması, alt yapısının sağlamlığı da sitenin yükselmesine etkilidir. EticaretYap firması olarak en kaliteli eticaret sistemlerini kullanıcılarımıza sunmaktayız. Hazır eticaret paketleri siz kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına uygun olarak üretilmiştir ve hemen internetten satışlara başlamanızı sağlamaktadır. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kaliteli bir alt yapıya sahip ve arama motoru uyumlu bir site yaptıktan sonra geriye sadece dijital pazarlamanın son adımı kalmaktadır. Son adım tabi ki de reklam çalışmalarıdır. Reklam çalışmaları ile daha fazla kullanıcıya ulaşarak onların dikkatlerini çekebilirsiniz.
EticaretYap olarak ihtiyacınız olan kaliteli altyapı ve müşteri deneyimine uygun web site tasarımlarını genç ve dinamik yazılım ekibimiz oluşturmaktadır. Aynı zamanda firmamızda bulunan dijital pazarlama ekibimiz de sanal mağazanızı Google'da üst sıralara çıkarmak ve görünürlüğünüzü artırmak için çalışmaktadır. Yapılan stratejik SEO çalışmaları ile daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Hazır e-ticaret paketleri ile ihtiyacınıza uygun paketi seçerek satışlarınıza hızlıca başlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.