E-Arşiv

E-Arşiv Nedir ?

E-Arşiv modülü, işletmenize ait  tüm fiziksel fatura işlemlerinizin dijital ortama aktarıldıktan sonra ikinci nüshasının elektronik ortamda korunmasını sağlar. Böylece faturalarınıza 10 yıl sonra bile ulaşabilme imkanı sağlar. Eticaretyap firması olarak işletmenize en uygun eticaret paketlerine sitemiz üzerinden ulaşabileceğiniz gibi UyumSoft satış ortaklığımız sayesinde ekstra e-arşiv modülü ücreti ödemeden ücretsiz olarak modülümüze sahip olabilirsiniz.

Zaman Mekan Farketmeksizin Anında Erişim

1)Faturalarınız kesildikten sonra ikinci nüshaları 10 yıl boyunca arşivde güvenle saklanır. Böylece olası yırtılma, kaybolma ve gereksiz karışıklıkların önüne geçilmiş olunur.

2)Dilediğiniz zaman ve mekandan faturalarınızı tarihlerine göre filtreleyerek  erişebilirsiniz.

3)Arşivde saklanan fatura nüshalarını elektronik olarak tek tık ile mail atabilirsiniz.

4)GİB tarafından yayınlanan değişiklikleri izleyerek güncellemelerden haberdar olursunuz.

5)Nakit akışınızı hızlandırır, iç ve dış denetime uygun bir altyapı sunarsınız.  Bu sayede uluslararası standartlara da uyum sağlamış olursunuz.

Neden E-Arşive Geçmelisiniz ?

E-Fatura sistemine dahil olan ya da olmayan işletmelere ve şahıslara e-fatura düzenlemelerinde faturanın ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasını ve ibrazını sağlar. E-Fatura işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için müşterinizinde e-fatura kullanıcısı olması gerekmektedir.  E-arşiv de ise  gönderim yaparken karşınızdakinin e-fatura kullanıcısı olması zorunlu değildir. Akıcının vereceği onay ile pratik bir şekilde faturalarınızı gönderebilir, kağıt fatura sistemini kullanma zorunluluğundan kurtulmuş olursunuz.

E-Arşiv Faturanın Sağladığı Avantajlar

E-Arşiv hizmeti alan işletmeler ve şahıslar iş süreçlerinde hız ve verimlilik elde ederler.

Kağıt fatura basımı, hazırlanması, kargoya verilmesi ve arşivlenmesi gibi işlemlerden kaynaklanan iş yükü ve maliyetler de ortadan kalkar.

Elektronik ortamda saklanması sayesinde hızlı erişim sağlanır

Kağıt maliyetini düşürürken verimliliği yükseltir.

Kağıt üzerinde yapılan hataların azalmasını sağlar.

Kağıt israfının minimum düzeyde olması sebebiyle çevrecidir.

Kağıt üzerine kaşe ve imza atıldıktan ve 'İrsaliye yerine geçer.'' ifadesi eklendikten sonra ayrıca irsaliye düzenlenmesine gerek kalmaz.

İlgili Yazı : Eticarette E-Fatura ve E-Arşiv Kullanmak Zorunlu Mu?

Satış Ortaklığı Sayesinde Ücretsiz Hizmet

Eticaretyap & UyumSoft satış ortaklığımız ile e-ticaret paketlerimizden birini tercih ettiğiniz takdirde e-fatura ve e-arşiv modüllerine ücretsiz sahip olabilirsiniz.

Eticaretyap ve Uyumsoft e-Arşiv uygulamalarında bakım ve güvenlik gibi önemli güncellemeleri sizler için yapar. Sizler de işlemlerinizi uğraşmaya gerek kalmadan sürekli güncel ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Özel Entegratörlük Hizmet Tarifesi

Adet Fiyat Birim Fiyat
50               90 ₺            1.95 ₺
100 150 ₺ 1.85 ₺
175 245 ₺ 1.75 ₺
250 335 ₺ 1.50 ₺
500 595 ₺ 1.35 ₺
750 825 ₺ 1.25 ₺
1.000 970 ₺ 1.10 ₺
1.500 1350 ₺ 1.00 ₺
2.000 1650 ₺ 0.90 ₺
2.500 1850 ₺ 0.85 ₺
3.500 2250 ₺ 0.75 ₺
5.000 2450 ₺ 0.60 ₺
7.500 2700 ₺ 0.45 ₺
10.000 2850 ₺ 0.35 ₺
15.000 3350 ₺ 0.30 ₺
20.000 3950 ₺ 0.25 ₺

  • Fatura adetleri üst limit olarak belirlenmiş olup limitlerin aşılması halinde ilave birim fiyat ile tutarlandırma yapılır.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir.
  • Fiyatlar 1 yıllık sözleşme için geçerlidir.
  • Fiyat listemiz 31.12.2020 tarihine kadar geçerlidir.
  • Fiyatlara saklama ücreti dahildir.
  • Tahsilatlar kurumsal kredi kartları veya otomatik ödeme yöntemi ile kabul edilmektedir.
  • Faturalandırma aylık periyodlarda yapılmaktadır.

Yukarıdaki fiyatlar tavsiye edilen liste fiyatlarıdır. Detaylı fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

E-Arşiv Hakkında Merak Edilenler

E- Arşiv güvenli midir?

E-arşiv modülü ile faturalarınız 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak güvenli bir şekilde elektronik ortamda düzenlenir ve ikinci nüshalar elektronik ortamda muhafaza edilerek gerektiğinde ibraz edilir.

E-Arşive geçmek yasal zorunluluk gerektirir mi?

2020 yılı itibariyle internet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve cirosu 5 Milyon TL ve üzerinde olan firmalara 1 Temmuz 2021’e kadar e-fatura ve e-arşive geçmeleri zorunludur. 2018-2019 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan ve 1 Temmuz 2020’de e-fatura ve e-arşive geçen firmaların ise 1 Ocak 2021 tarihine kadar e-defter uygulamasına geçmeleri zorunludur.

E-Fatura sistemini kullanmayanlara fatura kesilir mi?

Alıcı işletme eğer e-fatura mükellefi ise e-fatura kesilir.Eğer değil ise e-arşiv fatura kesilir. E-Arşiv mükellefiyseniz, e-fatura mükellefi olmayan müşterinize e-arşiv fatura göndermeniz gerekir. Eğer e-arşiv de kullanmıyorsanız kağıt fatura düzenlemeniz gerekir.

E-Arşive geçmek kimler için zorunludur?

Online mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin yasa gereği e-Arşiv uygulamasına geçmesi gerekiyor.

Arşivleme ve ibraz nasıl gerçekleşir?

E-Fatura ve e-Arşiv faturalarının çıktı alınarak saklanma zorunluluğu yoktur. Mükellefler oluşturdukları e-arşiv faturalarını yanıtlarıyla beraber mevzuatta belirtilen süreler dahilinde muhafaza ederek istenildiği zaman ibraz etmekle yükümlülerdir. Muhafaza edilen e-arşiv faturaları 10 yıl boyunca saklanır.

İrsaliye yerine e-Arşiv faturası kullanılabilir mi?

Eğer fatura, malın teslimi anında düzenlenir ve kağıt haline “İrsaliye yerine geçer” ifadesi yazılır ise e-Arşiv faturaları irsaliye yerine kullanılabilir.

E-Arşiv fatura sorgulama işlemi nasıl yapılır?

e-Arşiv faturalarınızın sorgulama işlemini GİB’in e-Fatura sitesi üzerinden yapabilirsiniz. E-Arşiv kullanmak için e-fatura kullanıcısı olmalı mıyım? GİBı tarafından belirlenen kurallara göre e-arşiv kullanıcısı olmak için önce e-fatura kullanıcısı olmak zorundasınız.

E-Arşiv ile birlikte kağıt fatura düzenlenebilir mi?

E-Arşive geçişi tamamladıktan sonra, artık kağıt fatura düzenleme yapamazsınız.