E-Fatura

E-Fatura Nedir, Neden Tercih Edilmelidir?

E-Fatura modülü ile işletmenize ait  tüm fiziksel fatura işlemlerini dijital ortama aktararak kolayca yönetebilirsiniz. Bu modül, faturalarınızı dijital yoldan almanıza ve zahmetsizce dilediğiniz kadar kişiye ulaştırmanızı sağlar. Böylece manuel iş yükünüz minimuma inerek zamadan tasarruf etmiş olursunuz. Aynı zamanda fatura çıktısı gibi evrakların ve kargolama maliyetini kuruşlara indirirsiniz. Eticaretyap ile size uygun e-ticaret paketini tercih ettiğinizde UyumSoft ile işbirliğimiz sayesinde ekstra e-fatura modül ücreti ödemeden ücretsiz olarak e-fatura modülümüze sahip olabilirsiniz.

E-Fatura'ya Geçmenin Avantajları Nelerdir?

  • İşletmenizdeki olası fatura kayıplarından, çıktı alma ve kâğıt masrafları gibi maliyetlerden kurtarır. Faturalarınızı dijital ortama taşıyarak maliyetlerinizi en aza indirerek zaman kaybınızı önler.
  • Faturalarınızı kendi isteğinize göre tasarlayabilirsiniz. Dilerseniz reklamlarınızı faturanız üzerinden yapabilirsiniz.
  • Faturalarınız 10 yıl boyunca arşivde saklanır.
  • Güvenlik ve bakım güncellemeleri ile uğraşmadan dilediğiniz zaman ve dilediğiniz cihazdan, cihaz sınırlamanız olmaksızın güncel ve hızlı işlem yapmanızı sağlar.
  • Herhangi bir sınır olmadan faturalarınızı toplu olarak  gönderebilirsiniz.
  • UyumSoft ile işbirliğimiz sayesinde ekstra e-fatura modül ücreti ödemeden ücretsiz olarak e-fatura modülümüze sahip olabilirsiniz.

İlgili Yazı : Eticarette E-Fatura Ve E-Arşiv Kullanmak Zorunlu Mu?

E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Fatura uygulaması, 5 Mart 2010 tarihi itibariyle Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürürlüğe konulan elektronik ortamda hazırlanan fatura işlemleridir.

1- Uygulamayı kullanabilmeniz için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı'na kayıt yapmanız gerekir.

2- Daha sonra şirketinizin GİB tarafından verilen Mali Mühür Sertifikasına sahip olması gerekir. Bu mühüre sahip olmak için Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne başvuru yaparak sertifikasyona sahip olmalısınız.

3- Gerekli pin işlemlerini Kamu Sertifikasyon Merkezi'nin internet sitesi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Sistem üzerinden iletişim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

4- GİB'e ait ”e-fatura canlı ortam başvuru” formunu doldurarak başvurunuzu tamamlamış olursunuz. Başvurunuzu kontrol etmek isterseniz portal üzerinden sorgulama ekranına girerek kontrol edebilirsiniz.

5- Başvurunuz kabul edildikten sonra e-fatura sistemi işleme açılmış olur. Tüm bu e-faturaya geçiş sürecinizde EticaretYap olarak uzman ekibimizle sizin yanındayız.

E-Fatura Nasıl Kesilir?

Eğer bir işletmeniz var ise siz de e-fatura uygulaması ile elektronik ortamda çok daha kolay fatura oluşturuyor hale gelebilirsiniz. GİB portalı veya özel entegratör portalları ile e-fatura oluşturarak ve karşı tarafa fatura gönderimi sağlamış olursunuz. GİB’in fatura sunmakta mükellef olanlara sunmuş olduğu portal üzerinden zorunlu alanları doldurarak pratik ve kolay bir şekilde fatura oluşturulması mümkündür. Eğer daha öncesinden bir entegrasyon tercihinde bulunduysanız GİB’e direkt entegre olarak fatura süreçlerinizi yönetebilirsiniz. 

İlgili Yazı : Ekocari Nedir?

E-Fatura Doğrulama Nedir?

E-fatura doğrulama sistemi geleneksel yöntemlere alışmış alıcı ve satıcıların güven problemini çözmek için oluşturulmuş sistemdir. Online ortamda oluşturulmuş dijital belgeleri GİB tarafından hizmete sunulmuş sistem ile sorgulayarak güvenle kullanabilirsiniz. Bu sistem ile faturanın sorgulama sisteminden geçip geçmediği veya geçerli olup olmadığı kontrol edilir. Eğer fatura üzerinde değişiklik yapılmış ise fatura geçersiz sayılır.

Cepten E-Fatura Göndermenin Kolaylığı !

Faturalarınızı anında müşterinize ulaştırın!

E - Faturanızı mekana bağımlı olmaksızın sadece internet bağlantısı yoluyla kesebilir ve müşterilerinize saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Ofis dışındayken de fatura iletildi mi veya müşteri tarafından açıldı mı kontrol edebilirsiniz.

 Kağıt kullanımını azaltarak çevre dostu üretim sağlayarak yanında iş gücü ve dağıtım maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz. Dijitalde gönderdiğiniz ve arşivlediğiniz e-faturalar ile kargo masraflarından kurtular, kağıt yığınlarını saklamak zorunda kalmazsınız. Farklı raporlama seçenekleriyle iş akışınızı hızlandırabilirsiniz.

Tahsilatınızı anlık olarak yapmanın avantajlarından faydalanın!

E-fatura Hizmet Tarifesi

  Aşağıdaki fiyatlar tavsiye edilen liste fiyatlarıdır. Detaylı fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. E-fatura kontör sistemi her gelen e-fatura için 1 her giden e-fatura için 1 kontör harcayacak şekildedir.

Adet Fiyat Birim Fiyat
50               70 ₺              1.40 ₺          
100 116 ₺ 1.16 ₺
175 189 ₺ 1.08 ₺
250 258 ₺ 1.03 ₺
500 458 ₺ 0.92 ₺
750 635 ₺ 0.85 ₺
1.000 747 ₺ 0.75 ₺
1.500 1040 ₺ 0.70 ₺
2.000 1270 ₺ 0.64 ₺
2.500 1424 ₺ 0.57 ₺
3.500 1731 ₺ 0.50 ₺
5.000 1885 ₺ 0.38 ₺
7.500 2076 ₺ 0.28 ₺
10.000 2193 ₺ 0.22 ₺
15.000 2577 ₺ 0.17 ₺
20.000 3039 ₺ 0.15 ₺

  • Fatura adetleri üst limit olarak belirlenmiş olup limitlerin aşılması halinde ilave birim fiyat ile tutarlandırma yapılır.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir.
  • Fiyatlar 1 yıllık sözleşme için geçerlidir.
  • Fiyat listemiz 31.12.2021 tarihine kadar geçerlidir.
  • Fiyatlara saklama ücreti dahildir.
  • Tahsilatlar kurumsal kredi kartları veya otomatik ödeme yöntemi ile kabul edilmektedir.
  • Faturalandırma aylık periyodlarda yapılmaktadır.

E-Fatura İle İlgili Merak Edilenler

E- Faturaya geçmek masraflı mıdır?

Fiziksel fatura işlemlerinizden çok daha az masraflar ödeyerek sahip olacağınız bir modüldür. Gelir İdaresi Başkanlığından 3 yılda bir alacağınız mali mühür için ödenecek bir ücret bulunmaktadır. Daha sonra her işletmenin ihtiyacına göre maliyetler değişim göstermektedir. Eticaretyap & UyumSoft işbirliğimiz ile e-ticaret paketlerimizden birini tercih ettiğinizde e-fatura modülüne ücretsiz sahip olabilirsiniz.

Kimler e-fatura mükellefidir?

EPDK lisanslı şirketler(bayiler dahil) – ÖTV1, ÖTV3, internet aracılığı ile satış kiralama işlerine siteleri yoluyla aracılık edenler, internet reklamları yayınlayan internet reklam hizmet aracıları, komisyoncu veya tüccar olarak sebze-meyve ticareti yapanlar, bavul ticareti yapan firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, GİB’in belirleyeceği özel gruplar.

Herkese elektronik fatura kesebilir misiniz?

Kesilebilir. E-fatura sistemine geçiş yaptıktan sonra karşı işletme veya şahıslar e-fatura kullanıcısı değilse e-arşiv faturası kesebilirsiniz.

E-Ticaret sektörü için e-faturaya geçmek önemli midir?

Kesinlikle önemlidir. E-ticaret firmalarının hacimleri genişledikçe günde binlerce müşterinin fatura kesimlerine yetişmek zorluk çıkartacaktır. Aynı zamanda bu faturaları çıktı alarak kargolamaları gerekmektedir. Bu işlemlerin hepsi zaman, para ve iş gücü kaybına neden olur. E-faturaya geçtiğinizde ise müşterilerinizi tek tıkla seçerek toplu bir şekilde faturalarını dijital yoldan gönderebilir, böylece tüm iş yükü ve maliyetlerinizi minimuma indirebilirsiniz.

E-Fatura mükellefi olmayanlara e-fatura kesilebilir mi?

E-fatura mükellefi olmayan kurum ve kuruluşlara e-fatura kesilemez. Her iki taraf da e-fatura mükellefi değilse kâğıt fatura kesilebilir.

E-Fatura sistemine geçiş şartları nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre, 2020 yılında cirosu 5 milyon TL’yi aşan firmaların 1 Temmuz 2021’de e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmeleri zorunlu tutulmaya başlanmıştır. GİB tarafından 5 milyon TL’lik bir ciro sınırı belirtilmiş olsaa da cirosu bu tutarı bulmayan firmalar da e-fatura uygulamasına geçiş yapabilir.

E-Fatura uygulaması ile birlikte e-defter kullanımı zorunlu mu?

E-fatura uygulamasını kullanan firmaların e-deftere geçmeleri zorunlu değildir. İsteğe bağlı bırakılmıştır.

E-Faturalar geriye dönük düzenlenebilir mi?

Vergi Usul Kanunu düzenlemelerine göre, e-fatura ve e-arşiv uygulamalarında faturalar geriye dönük olarak en fazla 7 gün öncesine kadar düzenlenebilir. 7 gün geçilir ise firmaya %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır.